ινστιτουτο αισθητικής θεσσαλονικη

Ιστιτουτο Αισθητικης

Κέντρο Αισθητικης Sensis
125 Εγνατία - Καμάρα
Θεσσαλονικη 54626
Τηλ: 6986868257

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10:00-20:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  10:00-18:00

ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΧΟΣ

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το 90% των γυναικών έχουν πρόβλημα με την τοπική συσσώρευση λίπους. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η κατανομή του βάρους είναι καθαρά θέμα γενετικής προδιάθεσης. Κατά τη γέννηση ενός ανθρώπου ο αριθμός των λιποκυττάρων, ο οποίος συντελεί στην αποθήκευση λίπους στο σώμα, είναι ένας σχετικά σταθερός αριθμός. Ο ανθρώπινος οργανισμός δημιουργεί ένα συγκεκριμένο αριθμό λιποκυττάρων μέχρι την ηλικία των 14 ετών, ο οποίος διατηρείται σταθερός για την υπόλοιπη ζωή του ατόμου, δίνοντας έτσι μια συγκεκριμένη μορφή σε κάθε σώμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν σώματα με ασύμμετρη κατανομή λίπους, να παρατηρούνται δηλαδή τοπικές δυσμορφίες, των οποίων η κατασκευή κατά ένα μεγάλο ποσοστό επηρεάζεται και από την κληρονομικότητα.

Είναι πολύ πιθανό να έχετε διαπιστώσει κι εσείς ότι παρά τις αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες, την τήρηση μιας υπό-θερμιδικής δίαιτας και την συστηματική άσκηση, οι εναποθέσεις λίπους σε ορισμένες περιοχές του σώματος αντιστέκονται.

Στους ενήλικες δεν αυξάνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων, αλλά η οποιαδήποτε αύξηση του πάχους οφείλεται σε αύξηση του μεγέθους τους. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι το σώμα παχύσαρκων ατόμων με Δείκτη Μάζας Σώματος μεγαλύτερο του 35 έχει την ικανότητα να παράγει νέα λιποκύτταρα από την στιγμή που η χωρητικότητα των αρχικών έχει φτάσει στο μέγιστο. Αυτό σημαίνει αντιστρόφως πως δε μειώνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων, αλλά μόνο να αυξηθούν μπορούν και αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που η υπέρμετρη κατανάλωση τροφής οδηγεί τα λιποκύτταρα να φθάσουν στον μέγιστο όγκο τους. Μόνο όταν υπάρχει θερμιδική ανισορροπία και το σώμα καίει λιγότερες από αυτές τις θερμίδες που λαμβάνει, τότε αρχίζει να συσσωρεύεται και να αποθηκεύεται επιπλέον λίπος στα λιποκύτταρα.

Ο εφιάλτης του τοπικού πάχους εμφανίζεται κυρίως γύρω από τη περιοχή της κοιλιάς, στην περιφέρεια, στους μηρούς ή και γύρω από τα χέρια. Η μείωση του βάρους και του τοπικού πάχους γίνεται με αλλαγή του τρόπου ζωής. Συστηματική άσκηση και σωστή διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα της προσπάθειας. Όταν αποφασίσουμε, λοιπόν, να παλέψουμε για τα περιττά κιλά, θα δούμε πως το τοπικό πάχος θα μειώνεται πολύ πιο αργά σε σχέση με το αποθηκευμένο λίπος στα υπόλοιπα σημεία του σώματος μας. Οι νέες επιστημονικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στα σημεία του σώματος που εμφανίζουν τοπικό πάχος κάνουν «γλυπτική στο σώμα» και έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καταπολέμηση, τόσο του τοπικού πάχους, όσο και της κυτταρίτιδας.

Τα φύκια συγκεντρώνουν όλες τις ιδιότητες της θάλασσας γι΄ αυτό και μέχρι σήμερα γίνεται μεγάλος λόγος για την σημασία τους ως θεραπευτικό μέσο στην αντιμετώπιση διαφόρων διαταραχών υγείας αλλά και αισθητικών προβλημάτων.

Αναλυτικά έχουν ιδιότητες:

  • Αναπλαστικές. Τα φύκια επιβραδύνουν το γήρας, ευνοώντας τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό όλων των ζωτικών ουσιών στην επιδερμίδα και κυρίως χάρη στην προσφορά ολιγοστοιχείων και μεταλλικών στοιχείων που είναι βιοκαταλύτες σε πολλές ενζυματικές αντιδράσεις στο επίπεδο του δέρματος. Περιέχουν πεπτίδια που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ενεργοποιούν το σχηματισμό αμινοξέων και τη σύνθεση DNA προκαλώντας, έτσι, αναδομητική και συσφικτική δράση.

  • Ενυδατικές. Διατηρούν το μεγαλύτερο ποσοστό ενυδάτωσης στις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας χάρη στη παρουσία αμινοξέων, τα οποία συμμετέχουν στη δημιουργία του NMF του δέρματος. Ανασχηματίζονται οι ιστοί λόγω της παραγωγής κολλαγόνου και ενυδατώνεται το σώμα και προκαλείται χαλάρωση και ηρεμία.

  • Απισχναντικές. Αποδείχθηκε ότι τα φύκια έχουν απισχναντική, συσφικτική και αποτοξινωτική δράση στο επίπεδο των ιστών του δέρματος που λειτουργούν σαν λιπαποθήκες, χάρη στη συνδυαστική δράση της ενεργοποίησης της τοπικής μικροκυκλοφορίας και την επιτάχυνση των κυτταρικών αλλαγών.

Η διείσδυση των θαλάσσιων ολιγοστοιχείων ενεργοποιεί τη τοπική μικροκυκλοφορία προκαλώντας έτσι ελαφρά αγγειοδιαστολή με ταυτόχρονα αύξηση της τοπικής θερμοκρασίας του δέρματος, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι κατακρατήσεις του σώματος, φαινόμενα τα οποία επιταχύνουν το μεταβολισμό των κυττάρων και δρουν κατά των εντοπισμένων λιπαποθηκών. Η αποτοξινωτική δράση των φυκιών που επιτυγχάνεται χάρη στην επιτάχυνση των οσμωτικών κυτταρικώνω ανταλλαγών τα κάνει άριστα αποτοξινωτικά μέσα.

 

Στο Sensis Beauty Salon”σας προσφέρουμε σωστή ενημέρωση, ειδικά επαγγελματικά προϊόντα και την κατάλληλη θεραπεία για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους.