ινστιτουτο αισθητικής θεσσαλονικη

Ιστιτουτο Αισθητικης

Κέντρο Αισθητικης Sensis
125 Εγνατία - Καμάρα
Θεσσαλονικη 54626
Τηλ: 6986868257

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10:00-20:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  10:00-18:00

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ενώπιον του ήλιου δεν είμαστε όλοι ίσοι, καθώς η ποσότητα της μελανίνης στο δέρμα μας διαφέρει. Οι καστανές και μελαχρινές επιδερμίδες διαθέτουν μεγαλύτερα επίπεδα συγκέντρωσης μελανίνης, απ' ότι οι ανοιχτόχρωμες. Η ποσότητα της μελανίνης στο δέρμα δρα σαν προστασία στη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου, έτσι οι ανοιχτόχρωμες, ξανθές επιδερμίδες είναι πιο ευάλωτες και περισσότερο επιρρεπείς σε ηλιακά εγκαύματα.

Πως όμως επιλέγουμε ένα αντηλιακό ανάλογα με το δέρμα μας; Και πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την προστασία του; Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή ενημέρωση.

Το αντηλιακό προϊόν χρησιμοποιείται για να εμποδίσει τη βλαπτική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου που φτάνει στη Γη, η οποία είναι δύο ειδών, η UVA και η UVB. Η ένταση της UVA ακτινοβολίας είναι σταθερή όλο το χρόνο, ενώ της UVB ακτινοβολίας αυξάνεται το καλοκαίρι, καθώς και όταν αυξάνεται το υψόμετρο.Πολλά αντηλιακά του εμπορίου, περιέχουν φίλτρα προστασίας μόνο για την UVB ακτινοβολία, προστατεύοντας από τα ηλιακά εγκαύματα, θέτοντας όμως το δέρμα εκτεθειμένο στην UVA ακτινοβολία, η οποία έχει τη μεγαλύτερη καρκινογόνο δράση και δρώντας αθροιστικά δημιουργεί γήρανση του δέρματος και σε μεγαλύτερη δοσολογία καταστροφή του DNA των κυττάρων. Συνεπώς, είναι απαραίτητο το αντηλιακό να προσφέρει προστασία τόσο από την UVB, όσο και από την UVA ακτινοβολία.

Στη συνέχεια, πρέπει να γίνει σωστή επιλογή του SPF, του δείκτη δηλαδή προστασίας του δέρματος, ο οποίος καθορίζει την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών προϊόντων στην προστασία του δέρματος. Η επιλογή του SPF γίνεται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και προκύπτει από το πηλίκο του χρόνου εμφάνισης ερυθήματος με αντηλιακό προς το χρόνο εμφάνισης ερυθήματος χωρίς το αντηλιακό. Όσο μεγαλώνει ο δείκτης προστασίας, τόσο μειώνεται το μαύρισμα. Συνεπώς, η σωστή επιλογή του δείκτη προστασίας εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και από το μαύρισμα που επιθυμούμε.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε και να διαφοροποιούμε τα αντηλιακά προϊόντα από τα προϊόντα μαυρίσματος. Τα περισσότερα προϊόντα μαυρίσματος και τα λάδια δεν έχουν προστατευτικά φίλτρα από τις υπεριώδεις ακτίνες, αφήνοντας το δέρμα εκτεθειμένο σε όλες τις βλαπτικές επιδράσεις τους. Σε αντίθεση, τα αντηλιακά προϊόντα προστατεύουν το δέρμα, επιτρέποντας ταυτόχρονα το σωστό μαύρισμά του.

Το αντηλιακό προϊόν είναι ίσως το σημαντικότερο από τα προϊόντα περιποίησης που αγοράζουμε και θα πρέπει να επιλέγεται, όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας.

Στο χώρο μας μπορείτε να ενημερωθείτε για ό,τι σας ενδιαφέρει για την αντηλιακή προστασία, να μας συμβουλευτείτε για το κατάλληλο για εσάς αντηλιακό προϊόν και να γνωρίσετε τη φαρμακευτική σειρά αντηλιακής προστασίας PHARMACERIS, με αντηλιακά για το πρόσωπο, το σώμα και αντηλιακά με χρωστικές ουσίες.